Staking bij aluminiumbedrijf Alutech

14.12.2015 | Branchenieuws | 523 keer bekeken

De werknemers van aluminiumbewerkingsbedrijf Alutech in Katwijk leggen vanaf zondagavond 23.00 uur het werk voor 48 uur stil om de eisen voor een nieuwe cao kracht bij te zetten. Dat maakten FNV en CNV bekend.

Volgens de bonden willen de werknemers een fatsoenlijke loonsverhoging en zeggenschap over de werktijden, maar komen de werkgevers niet over de brug. En dus zitten de werknemers in de metalektro nu al ruim zeven maanden zonder cao.

'Met deze actie bij Alutech, een staking van 48 uur dit keer, geven we een duidelijk signaal af: er moet snel een nieuwe cao komen voor de werknemers in de metalektro. Met afspraken over scholing, meer zeggenschap over roosters en werktijden en een goede loonsverhoging', aldus CNV-bestuurder Gerard van der Molen.

FNV en CNV lieten verder weten dat maandag ook een 24-uursstaking wordt georganiseerd in de metalektro in de regio Drechtsteden voor een nieuwe cao.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren