Starbucks experimenteert met recyclebare bekers

25.07.2016 | Branchenieuws | 896 keer bekeken
Starbucks experimenteert met recyclebare bekers

Koffieketen Starbucks is mateloos populair, met alle gevolgen voor de papieren bekers van dien. In het Verenigd Koninkrijk begint het bedrijf een pilot met volledig recyclebare koffiebekers om het afval aanzienlijk te verminderen.

Jaarlijks worden er 2,5 miljard koffiebekers in het Verenigd Koninkrijk gebruikt. De nieuwe Frugalpac-bekers zijn ontwikkeld door de Britse ondernemer Martin Myerscough. Waar de oude bekers bestonden uit papier en gelamineerd werden met plastic, is het nieuwe model bekleed met een dun folie. Hierdoor is het recyclingproces een stuk makkelijker.

Starbucks is met deze pilot de eerste retailer die de recyclebare koffiebekers gaat testen. “We zijn zeer geïnteresseerd om de Frugalpac-beker te testen om zijn recyclebaarheid te testen en om te zien of de beker voldoet aan onze standaarden voor veiligheid en kwaliteit”, aldus een woordvoerder van de koffieretailer in de Engelse krant The Guardian.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren