Steeds minder plastic tassen op Britse stranden

07.12.2016 | Branchenieuws | 365 keer bekeken
Steeds minder plastic tassen op Britse stranden

Net als in Nederland werpt in Groot- Brittannië het verbod op gratis plastic zijn vruchten af. Uit onderzoek van milieuorganisatie Marine Conservation Society blijkt dat bij onze westerburen er per honderd meter kust zeven tassen werden gevonden.

Daling tassen op stranden
Milieuorganisatie Marine Conservation Society telt elk jaar het zwerfaval dat gevonden wordt voor de kust van Groot- Brittannië. In Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland werden er vorig jaar nog 11 plastictassen gevonden per honderd meter. In 2016 waren dat er vier minder. 

Op de standen in Engeland en Noord-Ierland daalde de vondst van plastic tassen het meest. Tijdens de 'grote schoonmaak' in september werden de helft minder tassen gevonden dan in 2015. 

Net als in Nederland is de grootse oorzaak van de daling van het zwerfaval dat er betaald moet worden voor plastic tassen. In Groot- Brittannië betaald een consument 0,05 pond per tas. In Nederland is de vastgestelde prijs door de overheid bepaald om 25 eurocent. In Wales werd dit het plastictassenverbod al in 2011 ingevoerd en daar vond de milieuorganisatie nog maar vier tassen per honderd meter strand gevonden.

Stijging flessen op stranden
Er bleek wel een stijging te zijn ten opzichte van het aantal gevonden drankflessen, blikjes en ballonnen op de stranden van Groot- Brittannië. Desondanks bleek in totaliteit het aantal zwerfaval te zijn gedaald met vier procent.Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren