Succesvol Foodpacking Event

16.10.2013 | Beursnieuws | 747 keer bekeken

Op 9 en 10 oktober 2013 organiseerde VNU Exhibitions Europe in Jaarbeurs Utrecht het nieuwe kennisevent over verpakken in de voedingsmiddelenindustrie: Foodpacking Event. 

Op de eerste dag vond in samenwerking met het NVC Nederlands Verpakkingscentrum het NVC – VNU Foodpacking Congres plaats. Dit congres had als hoofdthema voedselveiligheid en bood bezoekers waardevolle, objectieve kennis over wat er speelt in de industrie. Niet voor niets werd het NVC – VNU Foodpacking Congres met mee dan 100 aanwezigen druk bezocht.

Key stakeholders vanuit de voedingsmiddelenindustrie en verpakkingsleveranciers gingen in op het tegengaan van food waste, graphic design voor food packaging en het belang van goed en innovatief verpakken voor de voedselveiligheid. Op het NVC – VNU Foodpacking Congres spraken hoogwaardige deskundigen, waaronder Jaap Seidell van de Vrije Universiteit Amsterdam, Alan Campbell van Paardekooper Van der Windt Group, Bert Himpe van Schütz Benelux, Roland ten Klooster van Universiteit Twente, Willy Mooren van BooM en Geert Brinkerink van Seyfert.

Het event trok in totaal 1167 hoogwaardige bezoekers en lag in lijn met de verwachting, zo liet Marc Klumper van organisator VNU Exhibitions, dat veel positieve geluiden van zowel deelnemers als bezoekers had opgevangen, na afloop van het evenement weten. 

Kennisoverdracht stond centraal op het Foodpacking Event en er waren maar liefst 66 verschillende exposanten aanwezig op het evenement om hun kennis over de voedselverpakkingsindustrie te delen. De gehele keten van de voedselverpakken en -verpakkingen was vertegenwoordigd op het Foodpacking Event. De 66 exposanten waren gelijkmatig verdeeld over de zes onderdelen van de bedrijfsketen: packaging design, materialen en grondstoffen, machines en apparaten, labeling en codering, transport en opslag en kennis en advies.

> Bekijk hier ook hét volgende verpakkingsevent voor verpakken en verpakkingen in de Benelux: Macropak 2014

De redactie van PackOnline.nl maakte uitgebreide fotoreportages van alle 66 exposanten van het Foodpacking Event en de exposantenborrel, van de presentaties van de exposanten tijdens de Foodpack Business Cases en van het druk bezochte NVC – VNU Foodpacking Congres. Later deze week volgt ook nog een videoreportage van het Foodpacking Event met daarin reacties van tal van exposanten.

> Klik hier voor de fotoreportage van het Foodpacking Event
> Bekijk ook de fotoreportage van de Foodpack Business Cases
> Bekijk ook de fotoreportage van het NVC – VNU Foodpacking Congres

Bron: PackOnline.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren