Supermarkt Enschede stelt eigenhandig statiegeld op blikjes in

29.01.2016 | Branchenieuws | 721 keer bekeken
Supermarkt Enschede stelt eigenhandig statiegeld op blikjes in

Supermarktketen Coop heeft in haar vestiging in Boekelo een extra inlevermogelijkheid toegevoegd aan zijn statiegeldautomaat. Consumenten kunnen via deze automaat voortaan ook frisdrankblikjes en kleinere PET-flesjes zonder statiegeld inleveren.

Klanten van de vestiging in de gemeente Enschede kunnen tegelijkertijd met het inleveren van statiegeldflessen en bierkratten lege blikjes en PET-flesjes inleveren. Volgens Tomra Systems, dat de toevoeging aan de emballageautomaat mogelijk maakte, heeft Coop Boekelo de primeur met de extra inleveroptie.  

Met deze stap wil supermarktondernemer Jaap ter Wengel zijn klanten motiveren om afval te recyclen. Voor elk item dat klanten inleveren, ontvangen ze een kortingsbon van € 0,01. Die is te besteden in de supermarkt.

Ter Wengel heeft de extra optie aan zijn emballageautomaat toegevoegd, omdat hij zich stoorde aan het zwerfvuil in en rondom Boekelo. “Nu we moesten investeren in een nieuwe statiegeldautomaat was mijn wens om ook de kleine PET-flesjes en drankblikjes in te nemen”, laat de ondernemer via een persbericht weten.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren