Supermarkt met lege verpakkingen grote hit in China

12.05.2016 | Branchenieuws | 1775 keer bekeken
Supermarkt met lege verpakkingen grote hit in China

De supermarkt aan de YuYuan road in Shanghai ziet er aan de buitenkant heel normaal uit. Zodra je naar binnen gaat zul je echter meteen zien dat er iets niet klopt. Alle verpakkingen die in de winkel staan zijn leeg. Lege flesjes cola, lege doosjes koekjes: alles om de leegte aan te geven.

De supermarkt is een project van de kunstenaar Xu Zhen en dit winkeltje heeft al veel Chinese voorbijgangers in de war gebracht.

Schermafbeelding 2016-05-12 om 08.58.38.

Met de winkel wil de kunstenaar de bezoekers aan het denken zetten over de consumptiemaatschappij. Wat is echt en wat niet en hoe beïnvloed de verpakking je koopgedrag? De winkel was al vaker te zien in steden als New York, Miami, Beijing, maar tot nu toe altijd in een museum of galerie. 

Dit is de eerste keer dat de supermarkt in een gewone winkelstraat te zien is. De lege producten zijn ook daadwerkelijk te koop.

Schermafbeelding 2016-05-12 om 08.57.42.

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren