'Supermarkten moeten plastic vrije gangpaden krijgen'

16.02.2017 | Branchenieuws | 1522 keer bekeken
'Supermarkten moeten plastic vrije gangpaden krijgen'

Een Britse goede doelen organisatie, The Plastic Oceans Foundation, heeft publiekelijk aan grote supermarkten gevraagd of zij plastic-vrije gangpaden willen implementeren. Ook is gevraagd of er alleen nog maar biologisch afbreekbare verpakkingen verkocht kunnen worden.

The Plastic Oceans Foundation noemt de campagne: ‘A Plastic Free Aisle’, oftewel vertaald naar het Nederlands: 'Een plastic-vrij gangpad'. Door middel van deze campagne vraagt het goede doel aan elke supermarkt in Groot-Brittaine om een plastic-vrije gangpad aan te leggen. 

Sian Sutherland, een medewerker van de organisatie, is bereid ver te gaan om de supermarkten te overtuigen. Aan Sky News vertelde ze dat ze alleen nog maar voedsel wil zien dat niet verpakt is door plastic. "Wij vragen aan supermarkten om aan dit proces mee te doen. De situatie rondom plastic is urgent en we moeten nu echt iets gaan doen."

De verpakkingsindustrie heeft kritiek op de campagne. Barry Turner, directeur van kunststoffen en flexibele verpakkingen groep BPF, vertelde tegen Packaging News dat plastic verpakkingen 'ongeëvenaarde' functies heeft die de hygiëne van levensmiddelen aanzienlijk vergroten. Die zijn allemaal onderworpen aan strenge regels en moeten volkomen veilig zijn. 

"Plastic wordt geproduceerd met minder energie dan andere materialen, zijn licht van gewicht dus verminderen transportkosten en CO2-uitstoot en verlengen de levensduur van voedsel dramatisch. Het vermijden van plastic verpakkingen zal veel meer schade aan het milieu veroorzaken als gevolg van de extra middelen die nodig zijn voor alternatieve verpakking en de stijging van de voedselverspilling in verband met verse producten."

Afbeelding: 06photo / Shutterstock.com

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren