Supermateriaal van gerecyclede Big Mac-verpakkingen

19.07.2016 | Branchenieuws | 667 keer bekeken
Supermateriaal van gerecyclede Big Mac-verpakkingen

Een ijzersterk nieuw verpakkingsmateriaal moet een alternatief voor hout bieden. Wetenschappers van de Rutgers University in New Jersey presenteerden deze week hun nieuwste uitvinding: plastic hout.

In het nieuwe materiaal is niet alleen hout verwerkt, maar ook plastic als koffiecupjes, plastic melkflessen en ander afvalmateriaal. Het recyclen van kunststof is een aardig duur klusje, maar nu is er dus een interessant upcycling-alternatief voor de afgedankte verpakkingen.

Jaren van onderzoek ging aan deze publicatie van de Amerikaanse universiteit vooraf. Eerdere fabricaten bleken nooit sterk genoeg, totdat een nieuwe methode uitkomst bood: ze combineerden HDPE en polystyreen uit oude Big Mac-verpakkingen, tot ze de perfecte verhouding vonden waarbij de plastic deeltjes dusdanig in elkaar haakten dat er een stevig materiaal ontstond.

Het nieuwe materiaal is zo sterk dat er een locomotief van 120.000 kilo aan zou kunnen hangen. Daarmee is het materiaal bruikbaar voor bruggen, straatmeubilair en spoorrails. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren