Tabaksleveranciers eisen retour voor tabakswaar met verouderde verpakking

10.01.2017 | Branchenieuws | 377 keer bekeken
Tabaksleveranciers eisen retour voor tabakswaar met verouderde verpakking

Tabaksfabrikanten met verouderde producten waarvan de verpakking niet voldoet aan de nieuwe eisen moeten hun producten na 20 mei 2017 terugnemen, vinden tabaksleveranciers Lekkerland en Foox. Vanaf dan mogen geen tabaksproducten verkocht worden die niet voldoen aan de nieuwe verpakkingsregels. Lekkerland en Foox willen dat tabaksfabrikanten deze artikelen terugnemen. Zo blijven de retailers niet met onverkoopbare tabakswaar zitten.

Voor sigaren, shag en sigaretten gelden sinds mei 2016 strengere verpakkingsregels. Op de verpakking van de tabaksproducten zijn grote waarschuwingen zichtbaar en op de verpakking staan afschrikwekkende plaatjes. De tabakswaren die nog geen nieuwe verpakking hebben mogen nog verkocht worden tot  20 mei 201. Daarna is dit verboden.  

De grossier meldt dat vanaf februari geen producten met verouderde verpakkingen meer worden geleverd van fabrikanten die niet akkoord gaan met de eis van Lekkerland en Foox. De fabrikanten moeten akkoord gaan met de eis dat tabakswaren, die niet voldoen aan de verpakkingsregels, terug mogen worden gestuurd naar de fabrikant. De namen van de fabrikanten die niet akkoord gaan, worden door Lekkerland naar buiten gebracht in de loop van januari.

De meeste problemen doen zich voor bij de verpakkingen van sigaren, omdat deze niet zo vaak verkocht worden. Foox raadt tankstations daarom aan om goed na te denken bij het doen van inkopen. “Als je nu zes kisten sigaren met oude verpakkingen inkoopt, terwijl je er jaarlijks maar drie van verkoopt, weet je nu al dat je met onverkoopbare producten blijft zitten”, zegt directeur Henk-Jan Minnema tegen Tabak2day.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren