Tarieven Afvalfonds omhoog door aparte inzameling plastic en karton

28.09.2015 | Branchenieuws | 715 keer bekeken

Het Afvalfonds Verpakkingen heeft de materiaaltarieven voor 2016 bekend gemaakt. De tarieven voor kunststof met uitzondering van biokunststof zijn per 1 januari 2016 met 65% verhoogd. Als toelichting voor de verhoging geeft het afvalfonds aan dat het grotere volume gerecyclede kunststof verpakkingen en drankenkartons zorgt voor een aanzienlijke stijging van de totale ketenkosten voor deze materialen.

Het tarief voor drankenkartons gaat omhoog van 0,1452 euro naar op 0,18 euro per kilogram en dit geldt voor alle materiaalsoorten waaruit het drankenkarton is samengesteld. Onder een drankenkarton verstaat het AfvalFonds: verpakking, geschikt voor het verpakken van vloeibare levensmiddelen, bestaande voor ten minste 70% uit papier en karton en voor het overige uit een ander materiaal of andere materialen.

Het tarief voor statiegeldflessen is voor alle materiaalsoorten gelijk en gaat omhoog van 0,0 256 euro naar 0,02 euro exclusief btw per kilogram. Dit tarief geldt voor alle onderdelen van de verpakking die onder de statiegeldregeling voor (fris)dranken vallen. Als een product uit meerdere, afzonderlijke verpakkingsonderdelen bestaat – bijvoorbeeld bierfles met kroonkurk – dan geldt voor de bierfles de statiegeldregeling en voor de kroonkurk de verpakkingsregeling. In dit geval dus voor de kroonkurk het tarief voor 'overige metalen' en indien van toepassing het tarief 'kunststof' voor het kunststof laagje op de kroonkurk. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren