Tesco komt met volledig recyclebare vleesverpakking

13.04.2017 | Branchenieuws | 1283 keer bekeken
Tesco komt met volledig recyclebare vleesverpakking

De Britse supermarktketen Tesco gaat een volledig recyclebare plastic verpakking voor vlees en gevogelte op de markt brengen. Tesco heeft deze verpakking samen met zijn hoofdleverancier Hilton Food Group en verpakkingsproducent Linpac ontworpen en ontwikkeld. Dat meldt verpakkingsproducent Linpac in een persbericht. 

De lichte plastic verpakking voor vlees en gevogelte is gemaakt van 95 procent gerecycled materiaal. Het materiaal is van gerecyclede (PET)-waterflessen gemaakt uit huishoudelijk afval.

Volgens Linpac is de verpakking anders dan andere verpakkingen omdat de verpakking een speciaal ontworpen afdichting tussen de schaal en de bovenfilm heeft. Dat betekent dat verpakking van één materiaal gemaakt  en volledig recyclebaar is. Het verminderen van het materiaal plus dat de verpakking vijf procent lichter is, zorgt er voor dat verpakking leidt tot een lagere CO2-uitstoot. 

“Als voedingsbedrijf hangt ons langetermijnsucces af van de gezondheid van de natuurlijke omgeving en onze klanten zeggen ons dat dit ook voor hen belangrijk is”, zegt Dr. Mark Caul, technical manager packaging bij Tesco, in een persbericht.

“Deze lichtere verpakkingen vertegenwoordigen een stapsgewijze verandering voor de verpakkingsindustrie met de toegevoegde bonus van een gemakkelijkere recycling voor lokale autoriteiten. Dit is een innovatiemijlpaal en een heldere demonstratie van onze commitment om onze milieu-impact terug te dringen.”

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren