Tesco vermindert gebruik plastic tas met bijna 80 procent

11.12.2015 | Branchenieuws | 652 keer bekeken

Tesco’s klanten gebruiken na invoering van de heffing op plastic tassen bijna 80 procent minder plastic tassen per maand.

Klanten van Tesco’s winkels gebruiken 78 procent minder plastic tassen per maand en ‘tasloze’ bestellingen van klanten die bij Tesco online producten kopen zijn met bijna de helft toegenomen. De Britse overheid introduceerde in oktober 2015 een heffing op het gebruik van plastic tassen van £ 0,05 (€ 0,07). Het doel hiervan was om de hoeveelheid plastic zakken die klanten uit winkels meenemen, te reduceren.

“We wisten dat de introductie van de heffing klanten zou aanmoedigen om minder plastic tassen te gebruiken en het heeft blijkbaar een grote impact”, zegt Rebecca Shelley, Group Communications Director bij Tesco in het persbericht.

De week voordat de heffing op plastic tassen van kracht was, heeft Tesco gratis tassen die lang meegaan weggegeven. Ook hebben ze klanten geadviseerd over hoe zij het gebruik van het aantal plastic tassen kunnen verminderen.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren