Tetra Pak pleit voor alternatieve houdbaarheidsdatum

30.06.2016 | Branchenieuws | 538 keer bekeken
Tetra Pak pleit voor alternatieve houdbaarheidsdatum

Het Zweedse Tetra Pak, marktleider in kartonnen verpakkingen voor de voedingsindustrie, pleit voor een nieuwe houdbaarheidsmelding. Als het aan het bedrijf ligt staat er voortaan 'kwaliteit gegarandeerd tot' op de verpakkingen, om verwarring te voorkomen.

En dat blijkt hard nodig: uit Belgisch onderzoek blijkt dat twee op de drie Vlamingen de gekozen term beter en duidelijker te vinden.

Volgens Frank Vandewal, environment manager Tetra Pak Benelux, sluit de terminologie beter aan bij de boodschap. "De term verduidelijkt dat de producten vaak nog perfect consumeerbaar zijn na het verstrijken van de houdbaarheidsdatum," aldus Vandewal in de Belgische Krant Het Laatste Nieuws. Eerder zette Tetra Pak een vergelijkbare campagne op in Nederland. 

Vandewal pleit vooral voor een betere communicatie met consumenten. "Jaarlijks verspilt de Vlaming gemiddeld tussen de 36 en 55 kilogram voedsel. Volgens een op de twee consumenten in onze enquête is de houdbaarheidsdatum op verpakkingen van voeding de belangrijkste oorzaak van die voedselverspilling."

Schrappen
Eerder werd er vanuit Brussel al akkoord gegaan met het schrappen van de houdbaarheidsdatum op producten die een extreem lange houdbaarheid kennen, zoals zout en bloem. Ook de Nederlandse Tweede Kamer ging eind vorig jaar akkoord met het verdwijnen van de verplichting om producten te voorzien van een houdbaarheidsdatum. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren