Tetra Pak rekent zich tot duurzaamste bedrijven ter wereld

09.06.2016 | Branchenieuws | 523 keer bekeken
Tetra Pak rekent zich tot duurzaamste bedrijven ter wereld

Door zich aan te sluiten bij RE100, mag verpakkingsproducent Tetra Pak zich rekenen tot de meest duurzame bedrijven ter wereld. De aansluiting bij de samenwerking tussen verschillende bedrijven die zich inzetten voor het milieu realiseert het bedrijf door het gebruik van hernieuwbare energie op te voeren naar 100 procent in 2030.

Op dit moment maakt het Zweedse bedrijf gebruik van 20 procent duurzame energie. Charles Brand, executive vice president, product management & commercial operations Tetra Pak zei vrijdag in Amerika, waar de aansluiting bekend gemaakt werd: “Het aansluiten bij RE100 geeft een boost aan onze belofte om klimaatneutraler te opereren en meer gebruik te maken van duurzame energiebronnen.”

Met de lancering van de Tetra Rex Biobased, de eerste verpakking ter wereld die volledig hernieuwbaar is, zette het Zweedse bedrijf vorig jaar de standaard voor de toekomst. De verpakking is niet alleen volledig te recyclen, maar de materialen zijn ook stuk voor stuk te herleiden naar de bron. 

Brigitte Kamp van het bedrijf vertelde hier een uitgebreid verhaal over op de Empack 2016 in de Jaarbeurs. Daar werd ook het plan uit de doeken gedaan om duurzame verpakkingen voor houdbare zuivel te ontwikkelen. Daar zit nu nog een laagje aluminiumfolie in het karton verwerkt. In 2020 moet de innovatie gerealiseerd zijn.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren