Tetra Pak verwacht meer dan 100 miljoen biobased verpakkingen te verkopen in 2016

02.03.2016 | Branchenieuws | 797 keer bekeken
Tetra Pak verwacht meer dan 100 miljoen biobased verpakkingen te verkopen in 2016

Tetra Pak, de wereldwijde marktleider in kartonnen verpakkingen voor de voedselindustrie, verwacht in 2016 meer dan 100 miljoen Tetra Rex biobased verpakkingen te kunnen leveren aan de markt. Tetra Rex biobased is naar eigen zeggen de eerste verpakking dat volledig geproduceerd is van plantaardige materialen.

In januari 2015 werd de Tetra Rex biobased geïntroduceerd en deze verpakkingen worden op gebruikt in Scandinavië door merken als Arla Foods, TINE, Valio en Vermlands Mejeri. In een eerder interview met VerpakkingsProfs noemde Brigit Kamp van de drankverpakking producent duurzaamheid als de belangrijkste peiler van het bedrijf. 'We zijn hier al sinds de start van het bedrijf in 1951 mee bezig." 

Volgens Mario Abreu van Tetra Pak geven de bedrijven die de verpakking afnemen aan hier in de nabije toekomst nog meer gebruik van te willen maken. “De industrie begrijpt dat het gebruik van recyclebare materialen bijdraagt aan de duurzaamheid van onze industrie en de toekomst van de planeet in algemene zin. Dit bewijst het succes van de Tetra Rex biobased afgelopen jaar.”

Charles Brand van Tetra Pak ziet de Tetra Rex biobased als een mijlpaal voor het bedrijf. “We zijn trots dat we het eerste bedrijf zijn die een verpakking heeft weten te produceren dat volledig uit plantaardige materialen bestaat en dit is een belangrijke stap richting een productportfolio met verpakkingen die 100% recyclebaar zijn.”

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de VerpakkingsProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren