The Greenery zet in op verpakkingskarton met tomatenvezels

06.07.2016 | Branchenieuws | 593 keer bekeken
The Greenery zet in op verpakkingskarton met tomatenvezels

Groothandel voor Groente en Fruit The Greenery zet groots in op het verpakken van producten in karton verrijkt met tomatenvezels. Waar eerder de groenten en fruit van The Verse Oogst Box al in dit biobased karton verpakt werden, nu is de biologische groothandel Naturelle ook om.

De tomatenvezels zijn afkomstig van tomatenplanten, die normaal gesproken na het oogsten van de tomaten worden gecomposteerd. Door deze opnieuw te gebruiken en te verwerken in massiefkarton, gaan grondstoffen niet verloren. Dit past goed in de trend van de circulaire economie

Volgens Jurgen van 't Hoff van Naturelle richt het bedrijf zich voornamelijk op duurzame teeltmethodes en verpakkingen. "We zijn continu op zoek naar verduurzaming en dit is integraal onderdeel van de bedrijfsvoering," aldus de manager in een persbericht. “Door de keuze voor biobased karton voor onze vijf kilo-dozen en 1,5 kilo dozen maken wij gebruik van plantmateriaal als hulpgrondstof en dringen we toekomstig landgebruik voor houtkap terug.”

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren