Thuiswinkel.org presenteert duurzame doelen

17.09.2015 | Branchenieuws | 759 keer bekeken

Branchevereniging Thuiswinkel.Org presenteerde afgelopen week haar duurzame doelen voor de komende jaren. Dit gebeurde op een bijeenkomst van het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV). De website die de belangen behartigt van webwinkels acht nog een grote slag te maken op dit gebied, liet Martijn Hos van de organisatie weten.

De webwinkel zet voor 2018 flink in: in dat jaartal moet 80 procent van het papier en karton uit volledig gerecycled materiaal bestaan. Een flink aantal, als je bedenkt dat er jaarlijks ongeveer zo'n 18 miljoen ton karton nodig is om alle bestellingen van een verpakking te voorzien. Ook moet 80 procent van het opvulmateriaal, dat voornamelijk gebruikt wordt om producten te beschermen, bestaan uit gerecycled materiaal. 

Daar komt niet alleen een hoop nieuwe technologie bij kijken, maar ook bewustzijn, volgens Hos. Daarom wordt er de komende jaren flink ingezet op educatie en onderzoek. Als laatste doel heeft de website om de consument bewuster te maken: zij krijgen alle informatie op hun bord over de afvalverwerking van het bedrijf en de recyclemethodes. En daarvoor in ruil zal Thuiswinkel.org er streng op toezien dat er zo min mogelijk verpakkingsmateriaal verloren gaat: geen enorme dozen voor kleine bestellingen dus.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren