Thuiswinkel.org start onderzoek naar duurzame verzending e-commerce pakketten

29.07.2015 | Branchenieuws | 651 keer bekeken

Thuiswinkel.org start een onderzoek naar de hoeveelheid onbenutte ruimte in e-commerce verpakkingen van webwinkels. De belangenvereniging wil zich op deze manier inzetten voor duurzame verzending van online pakketen. Zo wil de organisatie dat de materialen van de verpakkingen dunner worden, dat er minder lucht verzonden wordt en er meer naar gestreefd moet worden dat de verpakkingen gerecycled worden.

De vereniging heeft daarvoor een duurzaamheidsplan ingediend bij staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu. Het betreft een meerjarenplan. De branchevereniging streeft ernaar om dit jaar nog met het onderzoek naar verzendmaterialen te starten. Ook wordt er gelet op de hoeveelheid duurzaam plastic opvulmateriaal. 

Thuiswinkel.org wil uiteindelijk vooral een informerende rol spelen op het gebied van duurzaam verpakken. “Wij gaan de juiste partijen informeren. Zij moeten uiteindelijk zelf hun verantwoordelijkheid nemen”, aldus de belangenvereniging. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren