Tien gemeenten tekenen voor duurzame afvalscheidingsinstallatie

09.12.2016 | Branchenieuws | 384 keer bekeken
Tien gemeenten tekenen voor duurzame afvalscheidingsinstallatie

Tien gemeenten hebben, in navolging Amsterdam, een contract getekend waardoor zij gaan deelnemen aan de duurzame afvalscheidingsinstallatie voor huishoudelijk afval. Dit houdt in dat zij hun huishoudelijk afval, in combinatie met bronscheiding, vanaf 2017 gaan laten scheiden door middel van de afvalscheidingsinstallatie.

Het AEB Amsterdam meldt in een persbericht dat de gemeentes Aalsmeer, Amstelveen, Diemen, Edam-Volendam, Haarlem, Heemstede, Landsmeer, Ouder-Amstel, Waterland en in een later stadium Zandvoort getekend hebben voor de nascheidingsinstallatie. De installatie moet ervoor zorgen dat terugwinning van waardevolle grondstoffen omhoog gaat.

Magneten en infraroodscheiders
Magneten en infraroodscheiders zorgen ervoor dat de afvalscheidingsinstallatie de grondstoffen van elkaar kan onderscheiden. De grondstoffen die door de afvalscheidingsinstallatie gescheiden zijn worden vervolgens weer verwerkt tot nieuwe producten.

Het doel van de gemeentes is om in 2020 driekwart van alle huishoudelijke afval na te kunnen scheiden. Op die manier verwachten de gemeentes meer grondstoffen, zoals metalen en platics te kunnen hergebruiken.

Duurzame grondstofwinning
Naar verwachting is de installatie in 2017 gereed om in gebruik te nemen.  AEB Amsterdam hoopt vanaf 2017 elk jaar 60.000 ton aan grondstoffen terug te winnen en 120.000 ton aan organische fractie om te zetten in energie. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren