Traceercode op eierverpakking vergroot kennis over duurzaamheid product

15.02.2016 | Branchenieuws | 811 keer bekeken
Traceercode op eierverpakking vergroot kennis over duurzaamheid product

Met de nieuwe gratis Eicode app kan de consument zien van welke boerderij zijn of haar ei komt. Met de unieke code die op het ei staat kunnen consumenten in de Eicode app nu zelf kijken van welke boerderij hun eieren komen, hoe de kippen worden gehouden en of de boerderij gecertificeerd is.

Voor de verdere verduurzaming van voedsel is het belangrijk dat consumenten weten wat ze eten. Alleen op basis van goede informatie kan iedereen een verantwoorde keuze maken. Ook ontstaat zo meer vertrouwen in de voedselketen. 

De app heeft als doel de traceerbaarheid van eieren van legpluimveehouders die deelnemen aan het kwaliteitssysteem IKB Ei te vergroten en consumenten te informeren waar hun ei precies vandaan komt. Dit met als doel de transparantie van de Nederlandse legsector, en daarmee het imago, te verbeteren. De app is ontwikkeld in nauwe samenwerking met het Duitse kwaliteitssysteem voor eieren, KAT. Daarnaast heeft de retail aangegeven veel belang te hechten aan deze app.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren