TU Delft finalist in Amazon Picking Challenge

28.06.2016 | Branchenieuws | 852 keer bekeken
TU Delft finalist in Amazon Picking Challenge

Een team van ingenieurs van de TU Delft is een van de 16 finalisten bij de Amazon Picking Challenge in Leipzig. Robots moeten producten uit schappen halen en in containers plaatsen.

De Amazon Picking Challenge 2016 maakt deel uit van RoboCup 2016, de beroemde internationale robotwedstrijd die van 29 juni t/m 3 juli in Leipzig wordt gehouden. In de finale moeten de robots, naast het picken en packen, ook een aantal andere taken uitvoeren zoals plannen, producten herkennen en deze kunnen bewerken.

Doordat de producten die ingepakt moeten worden voor transport van allerlei maten zijn, werken de robots aan het vinden van een oplossing voor automatiseringsproblemen, en dan met name het omgaan met verscheidenheid en werken in een ongestructureerde omgeving als een magazijn.  

De robot waarmee het team van de TU Delft hoopt te gaan winnen is voorzien van een robotarm met zeven vrijheidsgraden, 3D camera's en een intern ontwikkelde grijper. Door gebruik te maken van de nieuwste inzichten rondom kunstmatige intelligentie, sturen de technici de robot aan. 

Betrouwbaar
Kanter Van Deurzen, een van de technici, geeft toe dat het nog een aantal jaren zal duren voordat dit soort systemen volgroeid genoeg zijn om in de dagelijkse praktijk te worden gebruikt. Eerst moet het systeem voldoende betrouwbaar zijn, pas dan kan er worden gewerkt aan het verbeteren van aspecten zoals de snelheid. 

‘Toch zijn dit zeer interessante ontwikkelingen voor grote bedrijven als Amazon. De graad van automatisering kan hiermee nog verder omhoog, terwijl mensen het proces in de gaten houden. Samenwerking en afstemming tussen robots en mensen is in dit vakgebied dan ook een belangrijk aandachtsgebied.’


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren