Tweederde van bedrijven kan niet aantonen aan de Essentiële Eisen te voldoen

17.06.2013 | Branchenieuws | 709 keer bekeken

Tweederde van de door Inspectie Leefomgeving en Transport geïnspecteerde bedrijven kan niet aantonen aan de Essentiële Eisen (EE) voor verpakkingen te voldoen. Dit blijkt uit het rapport dat de Rijksoverheid op 15 april 2013 heeft gepubliceerd. Zes van de 21 bezochte bedrijven konden voldoende aantonen dat hun verpakkingen voldoen aan de EE. De overige bedrijven voldeden niet volledig aan de gestelde eisen. Geen enkel bedrijf hanteert de geharmoniseerde NEN-normen om aan te tonen dat de verpakking van een product voldoet aan de EE.

In 2012 heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport –evenals in 2011- bedrijven gecontroleerd op naleving van artikel 3 en 14 van het Besluit beheer verpakkingen en papier en karton. Het is namelijk zo dat op het moment dat de producent of importeur een verpakt product op de markt brengt, hij automatisch verklaart te voldoen aan de zogenaamde Essentiële Eisen (EE). In de genoemde artikelen worden eisen gesteld aan de verpakking van een product. Een verpakking mag niet te groot en/of te zwaar zijn, kan goed worden gerecycled, bevat geen zware metalen zoals lood, kwik, cadmium of zeswaardig chroom en bestaat -zo mogelijk- voor een deel uit gerecycled materiaal.
 
Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren