Unieke samenwerking tussen Cikam en Marti Orbak

10.02.2014 | Branchenieuws | 894 keer bekeken

‘Ons vorige etiketteersysteem kon niet gekoppeld worden aan Marti Orbak Software. De Cikam-systemen kunnen dat wel. Hierdoor kunnen we gemakkelijker en sneller de informatie op het etiket veranderen’, aldus Roland Dammers van Bakkerij Vermeulen & Den Otter. 

Bakkerij Vermeulen & Den Otter is een gemengd bedrijf, met twee aparte productielocaties; één voor brood en een voor banket. 20% van de productie gaat naar hun eigen vijf winkels en lunchroom, de rest wordt gebruikt voor de bedrijfcatering via  o.a. Top Bakkers, Hutten catering en Sligro. 

Contactloos etiketten aanbrengen
Op de productielocatie in Vlijmen wordt het brood en kleinbrood voorzien van een etiket door middel van het Cikam LA 4050 E Etikettendruk- en aanbrengsysteem. Dit systeem brengt de etiketten bovenop de producten aan door middel van perslucht. Doordat het systeem geen contact maakt met het product, blijft het eindproduct in tact. De heer Dammers vertelt: ‘Het systeem is niet storingsgevoelig en dat is voor ons heel belangrijk. Met een productie van bijna 24 uur per dag, 7 dagen in de week, kunnen wij het ons niet veroorloven dat het systeem stil komt te staan. Ook is de informatie op het etiket gemakkelijk aan te passen bij de wisseling van een product. En als je eenmaal weet hoe het werkt, kan iedereen er mee over weg.’ 

Tweede systeem laat productie draaien
De bakkerij heeft ook een Cikam AUX 348 Etikettendruksysteem in gebruik. Deze printer bedrukt etiketten op rol of stuk voor stuk, voorzien van alfanumerieke tekstgegevens, barcodes en afbeeldingen. ‘Dit systeem gebruiken we om de kleinere producten te etiketteren. Doordat deze producten niet meer over de etiketteerlijn gaan, hoeft die lijn niet zo vaak stil te staan om deze om te bouwen. Dat scheelt ons tijd en het is gemakkelijk voor de medewerkers’, aldus Dammers. 

Service en onderhoud
‘Zodra ik met Cikam contact opneem, heb ik het gevoel dat er naar me wordt geluisterd. Dat geeft me een goed gevoel!’, zegt Dammers. Met haar eigen productspecialisten, softwarespecialisten en technici, die onderling nauw samenwerken, zorgt Cikam voor een optimaal eindresultaat.

> Bekijk hier het bedrijfsprofiel van Cikam 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren