Unilever beboet om onterechte gezondheidsclaim op verpakking

12.07.2016 | Branchenieuws | 480 keer bekeken
Unilever beboet om onterechte gezondheidsclaim op verpakking

In Nederland wordt er maar zelden tegen opgetreden, tot grote ontevredenheid van onder andere de Consumentenbond: gezondheidsclaims. In Australië zijn ze een stuk strenger, zo merkte Unilever. Het bedrijf kreeg een boete van ruim 7300 euro voor onterechte gezondheidsclaims op Ben & Jerry's.

De voornaamste reden voor de boete was dat 'de consument op het verkeerde been is gezet.' Met het opschrift 'goedgekeurd voor schoolkantines' wekte het bedrijf volgens de Australische autoriteiten ten onrechte de indruk dat de ijsjes van Ben & Jerry's gezond waren. 

De Australische Commissie voor Concurrentie en Consumenten (ACCC) diende bij het zien van deze claim een klacht in.

Pizza
Unilever is niet het enige bedrijf dat onderuit gaat met de gezondheidsclaims. Ook Smith's betaalde eenzelfde boete voor de verpakking van een pizzasnack waarop stond dat deze zou voldoen aan richtlijnen voor schoolkantines. Ook waren er op de verpakking een appel en een sandwich afgebeeld, terwijl niet in het product aanwezig waren.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren