Universiteit Maastricht start masteropleiding biologische grondstoffen

30.07.2015 | Branchenieuws | 602 keer bekeken

Een nieuwe masteropleiding moet studenten van de Universiteit Maastricht (UM) voorbereiden op een toekomst in de biobased economie. 'Biobased Materials' specialiseren zich binnen de opleiding in bio-grondstoffen.

De tweejarige master vindt plaats in Sittard-Geleen, waar veel chemiebedrijven werken en experimenteren met biologische grondstoffen. Deze bedrijven zullen voor een deel betrokken worden bij de opleiding: partners uit deze industrie ondersteunen de opleiding met het beschikbaar stellen van laboratoria en werknemers en bedrijven helpen mee met het bedenken van studieopdrachten. De opleiding combineert expertise uit de biologie met kennis uit de scheikunde en procestechnologie.

In het eerste jaar, dat in september begint, zal een klein aantal studenten aan de tweejarige Engelstalige master beginnen. Op termijn verwacht de UM jaarlijks zo’n 25 studenten uit binnen- en buitenland aan te trekken voor de nieuwe master.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren