Van Gansewinkel breidt kunststofrecycling uit

04.07.2016 | Branchenieuws | 561 keer bekeken
Van Gansewinkel breidt kunststofrecycling uit

Afvalverwerker Van Gansewinkel breidt haar kunststofrecycling uit. Door de overname van kunststofactiviteiten van verwerker Inverke Compounding kan Van Gansewinkel de circulaire keten in kunststoffen beter sluiten.

Inverko Compounding is gespecialiseerd in de verwerking van afgedankte kunststoffen tot gespecificeerde korrels als grondstof voor nieuwe producten. Van Gansewinkel neemt enkel het kunststof gedeelte van het bedrijf over: Inverko Compounding houdt zich nog steeds bezig met het verwerken van huishoudelijke afvalstromen.

Keten
Van Gansewinkel noemt de overname een perfecte vervolgstap op de activiteiten van Coolrec PHB in Waalwijk. Daar worden afgedankte elektrische en elektronische producten verwerkt tot schone en op type gesorteerde secundaire harde kunststoffen, zoals polypropyleen (PP), polystyreen (PS) en acrylonitril-butadieen-styreen (ABS).

Marc Zwaaneveld, CEO van Van Gansewinkel: “Deze toevoeging is het perfecte sluitstuk om de kunststofketen rond te maken. Onze ambitie reikt daarbij verder dan alleen kunststoffen; ook voor andere materiaalstromen zullen we de keten steeds meer circulair maken.”

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren