Veghel krijgt na Verspillingsfabriek ook denktank rond voedselverspilling

16.02.2016 | Branchenieuws | 548 keer bekeken
Veghel krijgt na Verspillingsfabriek ook denktank rond voedselverspilling

Naast de Verspillingsfabriek die cateraar Hutten in maart in Veghel opent, komt er ook een denktank rond verspilling. Het moet het Nederlandse centrum tegen verspilling worden. 

De Wageningen Universiteit en HAS Hogeschool in Den Bosch hebben hun medewerking toegezegd aan ondernemer Bob Hutten. In de Verspillingsfabriek worden reststromen van groenten en vlees verwerkt tot kant-en-klare soepen, sauzen en stoofschotels voor in het versschap van de supermarkt. De producten zullen in ieder geval verkocht gaan worden bij vestigingen van Emté, Plus en Makro. Met andere retailers wordt er nog gesproken.

Momenteel wordt er proefgedraaid in de Veghelse fabriek. In maart gaat de Verspillingsfabriek volop in productie. Er komen mensen te werken met een afstand tot de arbeidsmarkt. In het pand is nog bijna 40.000 m2 ruimte vrij voor ondernemers en studenten die met het thema voedselverspilling bezig zijn. De Verspillingsfabriek neemt 5000 m2 in beslag.

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de VerpakkingsProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.


Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren