Verpakkingskarton uit tomatenvezel wint Europese verpakkingsprijs

01.09.2016 | Branchenieuws | 773 keer bekeken
Verpakkingskarton uit tomatenvezel wint Europese verpakkingsprijs

De Nederlandse innovatie om karton te produceren op basis van tomatenplantenvezels heeft een Europese prijs gewonnen. Het idee van Solidus Solutions werd verkozen tot meest duurzame verpakkingsoplossing van 2016.

Daarmee won de verpakkingsinnovatie de hoofdprijs tijdens de Packaging Europe Sustainability Awards 2016. In de categorie biobased verpakken werd het idee uitgeroepen tot beste. 

Doorslaggevend in het winnen van de Packaging Europe Sustainability Awards 2016 was het feit dat vanaf dezelfde hectare waarop tomaten groeien, dezelfde tomatenplant nu een grondstof is voor de verpakking.

Tomaten kunnen dus in de eigen plantenvezel worden verpakt. Met deze innovatie wordt bovendien per ton karton (ongeveer 200 dozen voor 6 kilogram tomaten) een CO2-emmissiereductie behaald die kan oplopen tot 54.500 gram CO2. Omgerekend is dit gelijkwaardig aan een CO2-uitstoot van een auto die 420 kilometer aflegt.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren