Verpakkingsontwerp en design staan centraal tijdens Macropak

25.09.2014 | Branchenieuws | 1020 keer bekeken

Verpakkingsontwerp en design vervullen een centrale rol tijdens de komende editie van de Macropak die van 30 september tot en met 3 oktober gehouden wordt in de Jaarbeurs Utrecht. Bent u al begonnen met voorbereiden? Lees hier meer over de activiteiten die in het teken staan van ontwerp en design. 

Het NVC deSIGN platform

Het NVC en organiseert deSIGN, een speciaal platform voor de Benelux gericht op creativiteit, communicatie en ontwerp van verpakkingen. deSIGN vindt plaats op woensdagochtend 1 oktober van 11.00-13.00 uur en op donderdagmiddag 2 oktober van 13.00-15.00 uur.

Woensdag 1 oktober zijn de onderwerpen Challenges in FMCG packaging innovation door Bastiaan Saris (innovatie manager Koninklijke Grolsch), Juridische bescherming van het uiterlijk van verpakkingen (Erwin C. Haüer, Knijff Merkenadviseurs), How to design understandable labels in packaging? (Karel van der Waarde, Avans Hogeschool) en LOGO TO GO! door Mieke Gerritzen, MOTI Museum Breda).

Op donderdag 2 oktober zijn er twee interactieve sessies. De eerste brengt de toekomstige rol van Dutch Design in Packaging in kaart. Daarna onderzoeken we het potentieel van Crowdfunding voor creatieve packaging design projecten. Deze dag zullen ook ruim veertig studenten van de NVC Leerstoel Packaging Design and Management (gevestigd aan de Universiteit Twente) de deSIGN meetings bijwonen.

Supermarkt

In de Macropak supermarkt in Hal 2 laten verschillende verpakkingsbedrijven zien wat zij in huis hebben op het gebied van verpakkingsontwerp. Bezoekers mogen samen met een expertpanel testen welke verpakking opvalt, en welke niet. Vervolgens kunt u stemmen op uw favoriete ontwerp. Een jury bestaande uit experts uit het werkveld velt eveneens haar oordeel over de verpakkingen. Op vrijdag 3 oktober worden de winnaars bekend gemaakt op de beursvloer.

Ontwerp & Design paviljoen 

De naam zegt het al: hier vindt u alles op het gebied van ontwerp en design, overzichtelijk bij elkaar in een inspirerende expositie. Op het ontwerp & design paviljoen staan 7 trends centraal. Die trends zijn: Milieuvriendelijk, Hersluitbaar, Functioneel, Minimalistisch, Matte afwerking, Intelligent en Cartoon. Een goede plek om inspiratie op te doen en tot nieuwe inzichten te komen!

Een overzicht van de lezingen per dag:

- 30 september

- 1 oktober

- 2 oktober

- 3 oktober

Nog geen toegangskaart? Vraag hem hier gratis aan.

Bron: NVC/Macropak

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren