Verspillingsfabriek opent haar deuren in Veghel

12.01.2016 | Branchenieuws | 1621 keer bekeken
Verspillingsfabriek opent haar deuren in Veghel

De Verspillingsfabriek, waarin cateraar Hutten onverkoopbare maar eetbare verse producten gaat verwerken krijgt financiering van de Rabobank en de Europese Investeringsbank (EIB). De fabriek komt in Veghel waar voorheen het distributiecentrum van DHL gevestigd was.

Hutten zelf investeert twee miljoen euro in het terugdringen van de voedselverspilling. Rabobank en de Europese Investeringsbank (EIB) hebben een zogenoemde impactlening van 2 miljoen euro verstrekt voor de realisatie van de verspillingsfabriek van HuttenDe impactlening is een zakelijke lening met rentekorting, van maximaal 1,2 procent, die bedrijven krijgen als zij aantoonbaar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Hutten is het eerste bedrijf dat gebruik maakt van een dergelijke lening bij de Rabobank.

Resten
Het bedrijf neemt 5000 vierkante meter van de totale ruimte van het distributiecentrum. Die zal worden omgebouwd tot een fabriek om groenten, vlees, brood en andere verswaren te verwerken tot soepen, sauzen, ragouts, smaakmakers en bindmiddelen voor de levensmiddelenindustrie. De resten zijn afkomstig van boeren, veilingen, groentesnijders, supermarktketens en andere cateraars. Het komende jaar zal de Verspillingsfabriek naar verwachting 50 tot 60 banen opleveren. Een deel daarvan wordt ingevuld door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Uitbouwen
Na een geslaagde proef in twaalf Plus-supermarkten gaat het bedrijf het concept verder uitbouwen. De producten, allereerst soep en saus, worden geleverd aan supermarkten, groothandels en horeca. Plus doet mee, en onder meer Sligro en zijn Emté-supermarkten en Makro. De fabriek zal volgens de directeur van de verspillingsfabriek, Corien Poederbach, eind maart beginnen met de productie.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren