Versproducten op locatie verpakken: langer vers, minder transportkosten

02.11.2015 | Branchenieuws | 557 keer bekeken

Door versproducten op locatie te verpakken, besparen bedrijven transportkosten, terwijl de producten langer vers blijven. Budelpack Groep experimenteert hiermee. 

De mobiele verpakkingsservice van Budelpack Groep maakt het mogelijk snackgroente en handfruit bij groente- en fruittelers op locatie te verpakken. De mobiele verpakkingsservice bestaat uit een trailer met een bedrijfsklare verpakkingslijn, verpakkingsmaterialen en medewerkers. De service is in korte tijd op meerdere locaties in te zetten.

De zakkenvullijn van Automated Packaging Systems (APS) is ontworpen voor het verpakken van een grote variatie aan handfruit en snackgroenten. De lijn kan in minder dan 5 minuten worden ingesteld op een ander zakformaat en verwerkt tot 22 meter zakken per minuut.

“Budelpack On Site is de oplossing voor het tijd- en plaats-onafhankelijk contractverpakken van verse voedingsmiddelen”, zegt directeur Peter Nieuwkerk in een nieuwsbericht. “Omdat er per verpakte eenheid wordt afgerekend, vergt de introductie van een verpakking geen investering van de teler of importeur.”

Dat werkt volgens Nieuwkerk drempelverlagend. “Daarbij kunnen telers en importeurs met de service hun verpakkingen last-minute afstemmen op de retailvraag, en hoge transportkosten per kilo en schadelijke klimaatwisselingen tijdens vervoer vermijden.”

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren