Video: wat zijn de technologische trends in de verpakkingsbranche?

30.03.2015 | Beursnieuws | 1314 keer bekeken

De verpakkingsbranche is er een die met snelle veranderingen te maken heeft. Steeds meer mensen maken gebruik van technologie om hun verpakkingen allerlei extra informatie te laten bieden aan de consument. Maar wat zijn nou de trends op dit gebied?

Volgens Till Schütte van Marketing Operations moeten we vooral kijken naar een combinatie van 'oud' en 'nieuw': je moet de productinformatie over bijvoorbeeld houdbaarheid en voedingsmiddelen aanbieden aan de consument, maar hoe kan je op de behoeftes van hem inspelen? "Er zijn bijvoorbeeld steeds meer mensen die met behulp van apps bijhouden wat ze eten en hoeveel calorieën ze dagelijks binnen krijgen. Met een simpele QR-code kan dit dan rechtstreeks ingevuld worden," vertelt hij op het congres Packaging Design and Innovation in Amsterdam.

Helemaal onbekend is Schütte niet in het advies geven van gehele productlijnen: hij hielp onder andere Coca Cola met zijn advies en stak de metro van Düsseldorf in een nieuw jasje.

Benieuwd naar nog meer trends? Bekijk hieronder het video interview!

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • Guido Gerritsen
    06.04.2015 - 15:37 uur | Guido Gerritsen

    Helder artikel. Ik begrijp nog steeds niet waarom de verpakkingsindustrie cq. fabrikanten de QR code zo slecht gebruiken. Voor aanvullende productinfo, maar zeker ook om bijvoorbeeld verantwoording te geven hoe ze mvo hebben ingevuld of promotionele activiteiten achter een QR code plaatsen voor meer merkbeleving. Zou graag in contact komen met Till Schütte om van gedachten te wisselen over toepassingen in de verpakkingsindustrie.