Vierde verpakkingsvrije winkel geopend in België

14.03.2017 | Branchenieuws | 328 keer bekeken
Vierde verpakkingsvrije winkel geopend in België

De Belgische stad Mechelen heeft sinds deze maand een winkel die volledig werkt zonder verpakkingen. De winkel heet Kabas en is een initiatief van Sofie Smeets en Anneleen De Witte. De winkel is gefinancierd door een crowdfundingcampagne.

Door die financiering konden de initiatiefnemers een deel van de verbouwing financieren. “De Keizerstraat, vlakbij de Veemarkt in Mechelen, leende zich perfect voor het concept", vertelt Smeets aan GVA. "Het is centraal gelegen in een bruisende omgeving met in de onmiddellijke nabijheid een zeer goede bereikbaarheid met het openbaar vervoer.”

Winkel zonder verpakkingen
In de winkel is het de bedoeling dat klanten zelf pakken wat ze nodig hebben en vervolgens zelf de producten verpakken. "Veel voedingsproducten zitten in dispensers, een soort van kokers waaruit de gekozen hoeveelheid voeding getapt kan worden in een potje of bokaal naar keuze. We willen aantonen dat je simpelweg door inkopen te doen, kunt bijdragen aan een duurzame en ecologische samenleving.”

Kabas is niet de eerste winkel in Vlaanderen die geen gebruik maakt van verpakkingen. Eerder opende in Antwerpen het concept Robuust, dat daarna met Content in Leuven en Ohne in Gent navolging kreeg.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren