Vlaamse retailers testen herbruikbare zakjes voor groenten en fruit

02.02.2017 | Branchenieuws | 555 keer bekeken
Vlaamse retailers testen herbruikbare zakjes voor groenten en fruit

Zeven grote Belgische winkelketens hebben aangekondigd in de loop van dit jaar een proefproject te lanceren met herbruikbare plastic zakjes voor groenten en fruit. Dat heeft handelsfederatie Comeos bevestigd na berichtgeving in de Vlaamse kranten De Morgen en Het Laatste Nieuws. 

In de kranten werd vermeld dat er voor zakjes voor mandarijntjes, witloof of tomaten betaald moest worden. Comeos-woordvoerder Hans Cardyn benadrukt dat dit zeker niet het geval is. 

Hoe de proef eruit komt te zien ligt voor grote lijnen al vast. Er zal gewerkt worden met herbruikbare plastic zakjes die in de loop van het jaar gelanceerd zullen worden. Het is nog niet duidelijk hoe die zakjes er precies uit gaan zien. Een andere mogelijkheid is dat ketens zelf gaan bepalen wat voor zakjes zij in hun supermarkt gaan aanbieden. Of er voor die zakjes betaald moet worden kunnen de supermarkten uiteindelijk ook zelf bepalen. 

Comeos-woordvoerder Hans Cardyn zegt tegen Het Laatste Nieuws dat de herbruikbare plastic zakjes een beter alternatief zijn dan papieren zakken. "Die laatste hebben immers een grotere milieu-impact, vergen meer transport en scheuren gemakkelijker." Cardyn voegt daaraan toe dat kassamedewerkers telkens de zakjes moet openen als er betaald moet worden om te kijken wat er in zit. Dat komt neer op 3,8 miljoen euro per jaar aan extra personeelskosten.
Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren