Vlees langer houdbaar door verpakking uit aardappel

02.11.2015 | Branchenieuws | 814 keer bekeken

Onderzoekers van de Canadese University of Alberta hebben chemische stoffen uit aardappelschillen verwerkt tot een folie waarin andere voedingsmiddelen te verpakken zijn.

In de schil van aardappels zit van nature een antibacteriële werking, net als de natuurlijke verpakking van appels en druiven. Verpakkingsfolie uit aardappelzetmeel is volgens Marleny Aranda Saldaña van de Canadse Universiteit een duurzaam alternatief voor uit aardolie gemaakte verpakkingen.

“Verpakkingsfolie met antioxidanten en bioactieve elementen die microben weren, verlengt de houdbaarheid en verhoogt de veiligheid van voeding”, zegt Saldaña. “Aardappelschillen bevatten veel fenolen, een natuurlijk afweermechanisme van planten.”

In de volgende fase van het onderzoek testen de wetenschappers uit Alberta het houdbaarheidsverlengende effect van de aardappelverpakkingsfolies met ready-to-eat-vlees.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren