Voedingsmiddelen langer houdbaar door antibacteriële verpakking

07.11.2016 | Branchenieuws | 544 keer bekeken
Voedingsmiddelen langer houdbaar door antibacteriële verpakking

Het Rotterdamse Parx Plastics heeft een verpakking ontwikkeld die antibacterieel is. De Sanipolymers zijn gemaakt met een innovatieve techniek waardoor het oppervlak van de verpakte producten beter bestand zijn tegen de aantasting door bacteriën.

De materialen van Parx Plastics bevatten geen nano-materialen of biociden; ze zijn verkregen door een verandering op nano-schaal toe te passen. Door deze verandering wordt een antibacteriële eigenschap gecreëerd. Hierdoor wordt de ontwikkeling van bacteriën vertraagd en wordt het aantal bacteriën sterk gereduceerd.

Bacterièn.png

Parx Plastics geeft aan dat zilver en Nano-zilver de meest voorkomende oplossingen zijn die vandaag de dag worden gebruikt om producten antibacterieel te maken: “Maar we moeten beseffen dat zilver giftig is voor alle levende cellen en bijdraagt aan de resistentie tegen antibiotica. Nano-zilver ‘lekt’ uit een product, zodat het mogelijk wordt ingeademd.” De Parx Plastics technologie maakt volgens de ontwikkelaars geen gebruik van schadelijke stoffen en is volledig biologisch verenigbaar.

De techniek van Parx Plastics is het best toe te passen bij voedingsmiddelen zoals vlees, vis en kaas, want de kans op besmetting is daar het grootst. Het werkt echter ook op transportbanden en snijplanken.  

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren