Voedselveiligheid belangrijkste thema op Foodpacking Event

13.09.2013 | Branchenieuws | 607 keer bekeken

Op het Foodpacking Event worden de belangrijkste thema's behandeld waar de voedselverpakkingsindustrie mee te maken heeft. Het belangrijkste thema is volgens Marc Klumper, project manager van VNU Exhibitions, de voedselveiligheid van het verpakken. “De consument wil weten dat het eten veilig is verpakt”, vertelt Klumper in een interview.

“Je ziet ook dat vanuit de Europese Unie regelgeving steeds strenger wordt. Ook het afgelopen jaar zijn weer een paar nieuwe Europese regels ingevoerd. Professor Jaap Seidell, hoogleraar Voeding en Gezondheid aan de VU in Amsterdam, houdt op het congres de lezing 'Verpakken en Voedselverlies: Vrienden of Vijanden?' Daarin bespreekt Seidell die nieuwe wetgeving en wat de gevolgen zijn voor de verpakkingsindustrie.” 

Een ander belangrijk onderwerp dat op het Foodpacking Event langskomt, is 'ontwerp & design'. “Vooral de laatste vijf à zes jaar zie je dat het ontwerp van een verpakking een marketingfunctie heeft gekregen. Ontwerp en design worden ingezet om het koopgedrag te beïnvloeden. Denk aan de voornamen die Coca Cola op zijn flesjes heeft gezet.” Welke processen een klant doorloopt voordat hij een product kiest, beschrijft Roland ten Klooster, hoogleraar Packaging Design and Management aan de Universiteit Twente en een van de sprekers, in zijn artikel 'Hoe val ik op?' op de website van het Foodpacking Event.

Gerelateerd aan ontwerp is het thema gebruiksgemak van voedselverpakkingen. Klumper: “Hoe vaak heb je wel niet dat je een kuipje koffiemelk openmaakt en de koffiemelk morst? Voor veel consumenten zijn gebruiksonvriendelijke verpakkingen de grootste irritatie. Roland ten Klooster en Marc Oude Luttikhuis van Het FoodAtelier spreken op het congres over die rampverpakkingen én over mogelijke oplossingen.” 

Tot slot komen ook de volgende thema's aan bod op het Foodpacking Event: de recyclebaarheid en duurzaamheid van voedselverpakkingen en -materialen; intelligente voedselverpakkingen en de minimalisatie van onnodig voedsel weggooien door efficiënte verpakkingsprocessen, -machines en goed omsloten verpakkingen.

Het Foodpacking Event wordt op woensdag 9 en donderdag 10 oktober 2013 gehouden in Jaarbeurs Utrecht in Congreszaal High Five (Hal 5). Het NVC–VNU Foodpacking Congres is op 9 oktober van 10:30 tot 13:30. Aansluitend beginnen de Foodpack Business Cases, vanaf 9 oktober om 13:30. Op 10 oktober zijn er nog de hele dag Foodpack Business Cases. 

> Registreer nu voor een gratis toegangsbewijs naar het Foodpacking Event

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren