Voorverpakte voeding krijgt verplicht systeem voor etiketten

13.12.2016 | Branchenieuws | 401 keer bekeken
Voorverpakte voeding krijgt verplicht systeem voor etiketten

Het is vanaf 13 december in België verplicht om op voorverpakte voedingsmiddelen te kunnen zien hoeveel voedingswaarde het product heeft. Dit moet volgens een vast systeem. Elke voedselverpakking moet kunnen aantonen hoeveel calorieën, vetten, koolhydraten, eiwitten en zout in het product zit. In heel Europa moet deze tabel hetzelfde zijn.

Tot 13 december was het verplicht tonen van voedingswaarde alleen verplicht voor specifieke producten. “Die verplichte etikettering werd twee jaar geleden al aangekondigd, waardoor de meeste Belgische bedrijven nu wel in orde zijn”, zegt Nicholas Courant van Fevia, de federatie van de Belgische voedingsindustrie tegen Het Belang Van Limburg. “Maar in het buitenland zien we dat dat nog niet altijd het geval is.”

Vergelijking
Het is de bedoeling dat in de hele Europese Unie de consument meer inzicht kan krijgen over het product. Tevens moeten de nieuwe etiketten het makkelijker maken om producten met elkaar te vergelijken. Alle hoeveelheden moeten per 100 milligram of per 100 gram uitgedrukt. Wel mag de fabrikant zelf bepalen hoeveel voedingswaarden er per aanbevolen portie worden uitgedrukt. 

Afbeelding: digitalreflections / Shutterstock.com

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren