Waarschuwingsstickers op snoepautomaten van Mars

01.12.2016 | Branchenieuws | 404 keer bekeken
Waarschuwingsstickers op snoepautomaten van Mars

Op middelbare scholen en mbo's gaat snoepproducent Mars snoepautomaten voorzien van waarschuwingsstickers. Op de stickers kan je lezen hoeveel calorieën er in een snoepje zitten en hoe lang je moet bewegen voordat deze calorieën weer verbrand zijn.

Mars vindt dat de jongeren deze informatie moeten hebben om op die manier de lekkernijen goed te kunnen combineren met een gezonde levensstijl. "Heerlijke chocoladeproducten passen prima binnen een gezonde levensstijl als je ze met mate consumeert", zegt Mars-directeur Jack Tabbers in het AD. 

Het bedrijf Mars is een van de deelnemende bedrijven die meedoet aan een programma om het aanbod van voeding op scholen te verbeteren. Het snoepgoed van Mars wordt al niet verkocht op basisscholen, omdat het bedrijf zelf heeft bepaald zich niet te willen richten op kinderen onder de twaalf jaar. 

Staatssecretaris Van Rijn is blij met het inititief. “Tegelijk praten we verder, ook met snoepfabrikanten, om ook gezonde spullen in de automaat te krijgen. Er moet voldoende aanbod zijn, zodat kinderen een goede keuze kunnen maken", aldus Van Rijn.  

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren