Wageningen UR test één verpakkingslijn voor verschillende producten

27.10.2015 | Branchenieuws | 840 keer bekeken

Wageningen UR is gestart met het integreren van de verschillende modules tot een flexibele voedsel verpakkingslijn. Dit is in het kader van het EU-project PicknPack. Doel van het project is om met één verpakkingslijn verschillende soorten voedsel te verpakken. Trostomaten, kant-en-klaarmaaltijden en druiven zijn producten die in ieder geval met de lijn verpakt worden.

De PicknPack-lijn bestaat achtereenvolgens uit een thermovormer die op flexibele wijze plastic trays kan vormen in verschillende maten. Vervolgens zal een robot rechtstreeks vanuit het oogstfust producten in de trays leggen. Het voedsel wordt op kwaliteit gecontroleerd met 3D X-ray, spectrale camera’s, 3D-sensoren en microwave sensoren om alle kwaliteitsaspecten te kunnen bepalen. 

Laser
Wanneer de producten goed in de bakjes liggen, wordt de top-seal aangebracht. De top-seal wordt ter plekke decoratief geprint met de printer en geseald met een laser. Dezelfde laser snijdt de bakjes van elkaar. Afhankelijk van de kwaliteit worden de pakjes met een kabel-robot, met een flexibel werkbereik, in de kratten gestapeld.

Het is de verwachting dat de lijn aan het einde van het jaar volledig draait en dat de maanden er na de flexibiliteit wordt uitgebouwd. In maart of april 2016 wordt de lijn aan het publiek gedemonstreerd. Het project PicknPack wordt financieel ondersteund door de Europese Unie met cofinanciering van met ministerie van Economische Zaken

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren