Wageningen UR werkt aan verpakkingsfolie van PE en zetmeel

14.07.2016 | Branchenieuws | 525 keer bekeken
Wageningen UR werkt aan verpakkingsfolie van PE en zetmeel

Een nieuw folie uit een mengsel van thermoplastisch zetmeel en polyethyleen: dat is waar de Wageningen UR en Biobased Research samen aan werken. Het grootste voordeel is dat de barriere eigenschappen drastisch verbeterd worden.

Ook chemieconcern Sabic en aardappelzetmeel corporatie Avebe zijn bij de ontwikkeling betrokken. Het project is onderdeel van een grootschalig onderzoeksprogramma: Biobased Performance Materials. Doel van dit programma is, hoogwaardige materialen op basis van biomassa te ontwikkelen.

De folies zijn voornamelijk interessant voor voedselverpakkingen, doordat polyethyleen zeer waterdicht is. Echt vormt het geen barriere van zuurstof: een eigenschap die zetmeel wel heeft. Een goed mengsel van beide stoffen moet een barrière vormen voor zuurstof én water.  Belangrijk voordeel is dat zetmeel te produceren is uit hernieuwbare grondstoffen, zoals aardappelen.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren