Welke verpakkingsontwikkelingen zijn er mogelijk in de voedselindustrie?

16.12.2015 | Branchenieuws | 641 keer bekeken

Veel middelgrote voedselverwerkers- en verpakkers hebben uitstekende kennis in huis over hun voedselproduct, maar in het ontwikkelingsproces wil de verpakking nog wel eens een kleine en passieve rol spelen. Dit was de aanleiding voor het afstudeeronderzoek dat Mart Rozema uitvoerde bij DéDutch. 

Het resultaat is een methode die de (wetenschappelijke) theorie van verpakkingsontwikkeling koppelt aan de praktijk van voedselverwerkers- en verpakkers. De methode biedt een praktische en gestructureerde begeleiding van het verpakkingsontwikkelingsproces, met nadruk op het opstellen van een eisenpakket en idee- en conceptgeneratie. Eisen en richtlijnen hebben een leidende rol in het proces, en een combinatie van een creatieve en technische aanpak ondersteunen idee- en conceptgeneratie. In het kader van een casestudy is een tweetal concepten voor een zalmverpakking ontworpen.

Vrijdag 18 december om 14:00 uur zal Mart Rozema de resultaten van zijn afstudeeronderzoek toelichten in een openbare presentatie, getiteld 'a development method for packaging innovation to be used by food processing companies'. De locatie is Universiteit Twente, Gebouw de Horst (nr. 21), zaal HT1300 in Enschede. 

Dit artikel is geschreven door Mart Rozema.

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren