Wetgeving verpakkingsafval en recycling in EU wordt gebundeld op één website

23.03.2016 | Branchenieuws | 757 keer bekeken
Wetgeving verpakkingsafval en recycling in EU wordt gebundeld op één website

Bedrijven die de Europese markt op willen, raken vaak verstrikt in de wet- en regelgeving rond verpakkingsafval en recycling van de verschillende lidstaten van de Europese Unie. VAL-I-PAC heeft een website ontwikkeld, wikiwasteschemes.com, waarop deze wetgeving is gebundeld.

VAL-I-PAC heeft als doel “de recyclage van bedrijfsmatige verpakkingen te stimuleren en coördineren”, melden zij op hun website. De organisatie wil met de website andere bedrijven aanzetten om hun informatie te delen. “Door onze kennis te delen, willen we Europese bedrijven helpen om gemakkelijker te recyclen”, laat Johan Sneyers, CEO van VAL-I-PAC weten.

Hulp bieden
Johan Sneyers is blij met de nieuwe website. “Om onze klanten te helpen, hadden we een grote hoeveelheid informatie over de Europese wetgeving rond verpakkingsafval verzameld. We waren eerst van plan om die info alleen intern te gebruiken, maar we merkten dat de interesse hiervoor groeide. Daarom besloten we om onze kennis te delen. We hebben intussen al heel wat positieve reacties gekregen, onder meer van milieucoördinatoren en collega’s in het buitenland.”

Up-to-date
Per land is er informatie te lezen over bijvoorbeeld welke instellingen de wetgeving beheren, maar ook welke doelstelling het land moet behalen op het gebied van recyclen en wie de producentenverantwoordelijkheid opneemt. VAL-I-PAC heeft zodoende bewust gekozen om ook de lokale organisaties te betrekken bij het opstellen van de website. De informatie kan worden aangepast en worden toegevoegd. Zo blijft de informatie altijd up-to-date. Om de juistheid te kunnen waarborgen zal het team achter de website de aanpassingen en toevoegingen controleren zodat er geen onwaarheden worden geplaatst. 

Blijf altijd op de hoogte
Meld uzelf nu aan voor de VerpakkingsProfs nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, trends en aanbiedingen.Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren