Zes-assige multifunctionele LR-Mate-200iD

04.07.2013 | Branchenieuws | 742 keer bekeken
Zes-assige multifunctionele LR-Mate-200iD 
Polyvalente robot voor de machinebouwer
 
Meer en meer worden robots geïntegreerd in zowel standaard als speciale machines. Dat vergt lichte, flexibele én slimme robots. De LRMate-200iC was bij vele industriëlen reeds gekend als polyvalent, integreerbaar in hun automatiseringsconcept. Voor zijn opvolger - de LRMate-200iD - heeft FANUC kosten noch moeite gespaard.
 
Compact en slank
De LRMate 200iD zes-assige robots zijn nog compacter, slanker in opbouw, lichter en daarenboven sneller dan hun voorgangers. Ze zijn geschikt voor horizontale, omgekeerde en wandmontage. En last but not least zijn ze uitgerust met de energiezuinige, compacte en krachtige R-30iB controller. Met deze robot creëert de machinebouwer dan ook een extra meerwaarde binnen zijn concept.
 
Multifunctioneel
De LRMate 200iD heeft dankzij een nieuw slim design, een laag gewicht (25 kg) en een zeer kleine footprint (190 x 190 mm). De robot is specifiek geschikt voor integratie in een compacte robotcel, direct op een werkplek in de productielijn of geïntegreerd in de machine. Een flexibele vervanger van vroegere ‘hard automation’.
 
Hoge productiviteit
Gelijktijdig werd het werkbereik uitgebreid, het bedraagt nu 717 mm. De laadcapaciteit is verhoogd tot 7 kg. Krachtige servomotoren zorgen voor grote versnellingen, soepelere en vloeiende bewegingen. Deze wendbare zes-assers garanderen hoge flexibiliteit in de bewegingen. Het zijn dus robots gericht op handling en assemblage met hoge productiviteit.
 
Ingebouwde persluchtsturing
De LRMate-200iD heeft direct naast de pols persluchtconnectoren, intern in de robot verbonden - via ingebouwde dubbel werkende solenoïde valves - met de voet van de robot. Dit laat probleemloze persluchtsturing toe zonder externe bekabeling. Aan de pols is tevens een input/output connector, gekoppeld met de voet. Hiermee kan men vlot geïntegreerde sensoren (krachtsensoren en visie) op de robot installeren.  
 
Ingebouwde bekabeling
De bekabeling in de robot en de éénstekkeraansluiting in de voet (zowel voor elektrische als pneumatische aansluiting), bespaart opstarttijd, vermijdt storende interacties met de periferie en verkleint de kans op problemen. Resultaat: verkorting van onderhoud en bijhorende stilstandtijden. De robot is leverbaar met connector in de zijkant, maar ook aan de onderkant van de voet.
 
Voor gebruik in voeding en farmacie
Door een meer ronde vormgeving is het aantal moeilijk reinigbare zones tot zowat nul gedaald. De robots worden trouwens standaard geleverd in IP67 en zijn in optie verkrijgbaar in IP69K-uitvoering (bestand tegen hoge druk water jet cleaning, 80 tot 100 bar, 80°C) en met een J6 reducer bolt cover op de pols. Dat maakt deze robots aangepast voor toepassingen in de voedingsindustrie en de farmacie.
 
Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren