Zevenlaagse extrusielijn opent nieuwe markten: van koffie naar roomijsbakjes

25.04.2017 | Branchenieuws | 587 keer bekeken
Zevenlaagse extrusielijn opent nieuwe markten: van koffie naar roomijsbakjes

De Miko Pac groep, die jaarlijks meer dan één miljard kunststof verpakkingen produceert, heeft sinds kort een nieuwe extrusielijn voor zevenlaagse barrièreverpakkingen. Hiermee kan het bedrijf nieuwe markten verkennen. Het ontwikkelen van de nieuwe verpakkingen gaat in nauwe samenspraak met de klant, zegt algemeen directeur Karl Hermans: ‘Klanten zien ons meer als ontwikkelingspartner dan als packaging partner.’

Michielsen Koffie bestaat al sinds 1801. Haar roots liggen in Breda, waar Leo Michielsen een koffiebranderij en kruidenier opstartte. Een eeuw later, in 1908, verhuisde het bedrijf naar Oud-Turnhout waar het in 1958 het overbekende Miko-filter introduceerde tijdens de wereldtentoonstelling.

Dit éénkops-koffiefilter dat grotendeels uit kunststof bestaat, gaf de aanzet om in 1974 de kunststof tak Miko Plastics Center, het latere Miko Pac, op te richten. Deze verpakkingstak heeft inmiddels 14 thermoformlijnen en 115 spuitgietlijnen. Hiermee biedt het bedrijf een ruim aanbod aan in PP-verpakkingen en -schalen.

De diversificatie maakte het familiebedrijf minder cyclisch. De meeste verpakkingen zijn roomijsbakjes. Als het te warm is om koffie te drinken, doen de roomijsbakken het goed. En omgekeerd.

Verder is duurzaam verpakken voor Miko Pac een belangrijk item en daarom levert het bedrijf sinds kort biologisch afbreekbare maaltijdbakjes. ‘We werken hierbij met ECOvio grondstoffen.  Deze producten bestaan uit 60 tot 80 % hernieuwbare grondstof, bestand tegen temperaturen tot 55° of 90 à 95°. Productietechnisch is met de ECOvio grondstof zowel thermoforming als injectie mogelijk.’

Miko Pac groep op Interpack
In hall 11 op stand C 47 zullen Miko Pac en het Duitse Miko-Hordijk Verpackung uit Uedem en het Nederlandse Hordijk-Verpakkingen hun nieuwste ontwikkelingen laten zien op het gebied van PP-,  APET- en biologische afbreekbare verpakkingen. Ook de nieuwste verpakkingstoepassing met de zevenlaagse extrusie techniek zal de nodige aandacht krijgen.

Lees het volledige artikel in VerpakkinsgManagement 4

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren