Zuivelverpakking makkelijker opvouwen en weggooien

12.08.2014 | Branchenieuws | 1802 keer bekeken

Iedereen kent de irritatie: je wil het laatste beetje yoghurt het pak knijpen, maar het komt er maar niet uit. Vervelend, maar ook zonde: na uitschenken en uitknijpen van de pakken blijft daardoor immers ongeveer 5 procent achter in het pak. Verspilling van voedsel en slecht voor de portemonnee. 

Opgevouwen staat netjes

Arla en Melkunie introduceren daarom een nieuwe verpakking die makkelijker uit te knijpen is en eenvoudig kan worden platgemaakt. Elopak heeft het nieuwe zuivelpak ontwikkeld. Het bijzondere aan het pak zijn de vouwlijnen. Deze geven precies aan op welke plekken het pak gevouwd kan worden. Op die manier kan het lege pak nog platter en kleiner worden opgevouwen. Hierdoor komen de restjes er makkelijker uit en blijft er dus minder vla of yoghurt achter in het pak. Daarnaast neemt een kleinere verpakking minder ruimte in beslag in de afvalbak.

De nieuwe pakken zien er ook anders uit dan traditionele zuiverlverpakking. Zo hebben ze een ronde bovenkant waar andere verpakkingen vaak een vierkante bovenkant hebben. Ook heeft het pak aan de zijkant ribbellijnen, waardoor het pak meer grip heeft en gemakkelijker is te hanteren.

Nederland = zuivelland 

Nederland is een echt zuivelland: jaarlijks consumeert de gemiddelde Nederlander 30 liter vla, pap, yoghurt en kwark.

De nieuwe verpakking staat vanaf week 33 in de schappen met kwarkyoghurt van Arla. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (1)

Reageren
  • 26.08.2014 - 11:42 uur | Jan Palm

    DOE IK AL JAREN ZO