Zweedse studenten bedenken verpakkingen tegen voedselverspilling

18.10.2016 | Branchenieuws | 539 keer bekeken
Zweedse studenten bedenken verpakkingen tegen voedselverspilling

Verpakkingsconcepten maken die voedselverspilling tegengaan. Dat is de uitdaging die Zweedse studenten voor de Pack Challenge aan gaan. Het voornaamste doel van de challenge is om het product te beschermen wanneer het wordt getransporteerd. “Maar stel je voor dat ook andere manieren zouden kunnen bijdragen aan het verminderen van voedselverspilling!”

De Pack Challenge wordt ieder jaar georganiseerd door de Zweedse universiteiten BillerudKorsnäs en Berghs School of Communication en is een oproep tot een revolutie. Dit jaar is voor het thema voedselverspilling gekozen, omdat we volgens de universiteiten anders moeten denken over verpakkingen, over de rol die verpakking in voedselafval speelt en hoe het ons leven en zeker ook dat van toekomstige generaties beïnvloedt. 

“De milieu-uitdagingen rond voedselverspilling zijn wereldwijd goed besproken in de media. Sommigen zien ze als onmogelijk, terwijl anderen geloven dat er verandering moet komen. Er wordt veel gepraat maar er is weinig actie. Tot nu. We willen het tijdperk inluiden waarin we geen afval willen hebben”, zo staat geschreven op de website van de challenge. De Zweden hopen ‘heroïsche verpakkingen’ te lanceren door gebruik te maken van nieuwe innovaties en slimme technologieën. “Verpakking van voedingsmiddelen moeten ons helpen in de strijd voor het milieu. We moeten verpakkingen ontwikkelen die ons helpen de planeet te redden voor volgende generaties.”

Aan het einde van deze maand zullen de ideeën van de studenten worden gepresenteerd. 

Aanmelden nieuwsbrief

Alles wat je zoekt, verpakt op één platform!
Meld jezelf aan voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws, innovaties, trends en ontwikkelingen uit de branche.

Deel dit artikel

Reacties (0)

Reageren