Walter Hart

Walter Hart

Functie:
Associate Partner voor Octrooibureau EP&C
Website:
www.epc.nl

Over Walter Hart

Walter Hart studeerde civiele techniek in Delft, en is sinds 2002 aan EP&C verbonden als octrooigemachtigde. Naast bovenstaande specialisaties heeft Walter veel ervaring op het gebied van bouw- en installatieproducten, infrastructuur, weg- en waterbouw, windenergie, automotive, transport- en opslagsystemen, boortechnologie, gereedschappen en tuinbouwtechnologie. Hiervoor werkte hij bij een civieltechnisch bedrijf (Fugro), en als consultant in de ICT (CMG). Hij slaagde in 2005 cum laude voor het Nederlands Octrooigemachtigde examen en heeft diverse workshops octrooirecht georganiseerd en gehouden om cliënten van EP&C de principes van het octrooirecht bij te brengen. 

Walter is analytisch, ondernemend, vindingrijk en gedreven. “Het verkrijgen van een octrooi is op zichzelf niet zo moeilijk. Maar het is de kunst om een nuttig en effectief octrooi te vestigen. Als gemachtigde moet je daarom zowel een scherp jurist als een uitstekend techneut zijn. Het uitvinden is mij met de paplepel ingegoten, en daarom begrijp ik als geen ander de onzekerheden van mijn cliënten wanneer ze met hun idee naar mij toe komen. Ze gaan dan door een spannende fase, en zetten alles op alles om er een succes van te maken. Het geeft een kick om daarbij te kunnen helpen.”

Walter houdt zich onder meer bezig met verpakkingen, en schrijft hiervoor regelmatig columns over verpakkingen en IE. Verder is Walter Hart actief betrokken bij het nieuwe unitaire octrooi en de rechtbank daarvoor, het UPC. Walter schreef onder andere mee aan de white paper: Het unitair octrooi en het UPC. Een revolutie in het octrooirecht.